Yrittäjän ymmärtäjä

Mikä ihmeen yrittäjän ymmärtäjä?

Yrittäjäyyttä voi opiskella ja ennen kuin ryhtyy yrittäjäksi on sitä syytä opiskellakin. Mitä pienen yrittäjän toimenkuvaan sitten kuuluu? Helppo vastaus on: ihan kaikkea!

Tässä muutama esimerkki joista pitää tietää ainakin jotain: myyntiä, markkinointia, kirjanpitoa, veroasioiden hoitamista, sopimusten tekemistä, tilausten tekemistä, henkilöstöjohtamista, itsensä johtamista ja neuvottelu taitoja. Yrittäjän pitää tietää oman alan tunnusluvut ja tuntea kilpailijat sekä oman alan markkinat yleensä.

Yrittäjän täytyy verkostoitua ja luoda kontakteja sekä löytää hyvät ja luotettavat yhteistyökumppanit tai tavarantoimittajat. Yrittäjän täytyy osata alan työehtosopimukset sekä työturvallisuuteen liittyvät asiat. Yrittäjän täytyy hoitaa juoksevia asioita ja hoidella pankkiasiat, laskutukset ja kaikki muukin mikä liittyy talouden pitoon. 

Yrittäjän täytyy olla psykologi, kuuntelija ja sparraaja. Joskus on pakko olla myös tiukka, jämäkkä ja käskeä ihmisiä. Täytyy sopia ja sovitella sekä olla huoli olkapäänä. Jotta sinä jaksaisit ja tiedostaisit kaiken tämän täytyy sinulla on yrittäjän ymmärtäjä. 

Miksi minä?

Minulla on 30 vuoden kokemus hotelli-ja ravintola-alalta, josta 10 vuotta olin laivalla töissä. Olen tehnyt ihan kaikkia töitä mitä ravintolan salin ja baarin puolella tehdään. Ja tuossa ajassa on kyllä tullut selväksi kaikki muutkin osastot. Kyllästyin laivaan ja päätin ryhtyä Franchine yrittäjäksi, tosin en ymmärtänyt yrittäjyydestä mitään. Työ oli helppoa, sillä mieheni oli kokki niin ei pizzerian pyöritys siinä mielessä vaikeaa ollut, mutta yrittäjyys oli. 

yrittäjä

Siinä kävi niin kuin monelle muulle minua ennen ja viiden vuoden päästä loppu häämötti, mutta sopimus oli tehty 10 vuodeksi. Olin ihan loppu myöskin itse, sillä viisi vuotta töitä vuorotta ilman lomia ja mikä pahinta, ilman kunnollista palkkaa, oli tehnyt tehtävänsä. Koska en ollut ymmärtänyt yrittäjyydestä mitään, oli minulla toiminimi, jolloin olin yksin vastuussa kaikesta. Menetin luottotiedot ja pääsin viiden vuoden päästä vasta velkajärjestelyyn. 

Minun piti ensin odottaa oikeudenkäyntiä Franchine ketjua vastaan, sillä heidän vaatimukset olivat järjen vastaisia. Olin päättänyt että voitan ja voitin. Se oli yksi elämäni opettavaisimmista kokemuksista ja kallein sopimus johon olen nimeni pistänyt. Haaveilin kuitenkin koko ajan yrittäjyydestä, mutta luottotiedottomana en voinut sellaista perustaa. Olin esimihenä hotellissa ja kartano ravintolassa, kunnes 2008 vaihdoin alaa kiinteistönvälittäjäksi. 

Franchise

Hetken aikaa minulla oli ekologinen kauppa, mutta olin aikaani edellä ja kauppa oli aivan liian pienessä kaupungissa. Olin kuitenkin oppinut jotain ja lopetin kaupan ajoissa ja palasin kiinteistönvälittäjäksi. Olin ensin osakkaana isossa ketjussa, mutta 2016 perustin oman ja nyt ymmärsin tehdä osakeyhtiön. Poikani kuoleman jälkeen 2019 elämä taas muuttui kokonaan ja perustin The Nainen yrityksen, joten nyt minulla on kaksi osakeyhtiötä. 

Oletko haaveillut pienestä yrityksestä kaupasta, kahvilasta tai ravintolasta? 

Haaveileitko ihanasta kahvilasta trendi kahvilasta, pieneistä idyllisestä ruokaravintolasta tai kivasta pubista? Vai oletko miettinyt kivaa pientä putiikkia? 

kahvila

Haaveilu on ihanaa ja sitä pitääkin tehdä, mutta ennen kuin olet tehnyt mitään isompaa päätöstä yrityksesi suhteen, sinun kannattaa uhrata kolme tuntia aikaa tarkempaan analysointiin. 

Onko mielessäsi käynyt Franchise yrittäjyys? 

Se on hyvä vaihtoehto joskus, mutta ennen kuin allekirjoitat yhtään sopimusta, sinun kannattaa jutella henkilön kanssa jolla on itsellä kokemusta Franchise yrittäjyydestä ja sopimuksista. 

yrittäjä

Voin auttaa sinua hahmottamaan kokonaisuuden ja tunnistamaan tärkeimmät sopimuksiin liittyvät asiat. Kerron sinulle sopimusyrittäjyyden hyvät puolet, mutta sinun on syytä tietää myös huonot puolet ja riskit.  

Huonovointinen yritys!

Jos yrityksesi voi huonosti, niin myös sinä voit huonosti.

Onko kassa tyhjä ja voimavarat loppu? Käydään yhdessä läpi yrityksesi tilannetta ja selvitetään, miten kannattaa jatkaa, vai kannattaako?

yrittäjä

3 tunnin konsultaatiolla alkuun!

Jos aiot yrittäjäksi niin silloin on hyvä käydä oman paikkakunnan yritysneuvontaa antavissa keskuksissa ja selvitellä asioita etukäteen. Näissä on vain se puute, että työntekijöillä on harvemmin mitään omaa kokemusta yrittäjyydestä, eli neuvonta on teoreettista eikä perustu omaan kokemukseen. Heillä ei ole myöskään sellaista tietoa toimialoista joista olisi aloittavalle yrittäjälle hyötyä. 

Alkuun pääset soittamalla minulle ja varataan sinulle max. 30 minuutin maksuttoman alkukartoituksen ja saan käsityksen millaisesta yrityksestä on kysymys. Tämän jälkeen buukataan sinulle aika 3 tuntia kestävään Teamsiin ( voi olla joku muukin ) ja jos haluat niin voimme nähdä myös livenä. Live tapaamisesta laskutan kilometrikorvauksen. 

konsultaatio

                             Konsultaatio 149,- euroa!

Soita 040 749 7626/Tupu tai laita meili tupu@thenainen.fi>