Psyykkinen hyvinvointi!

On surullista että maailmassa vallitsee jatkuva nuoruuden ihannointi. Ikuisen nuoruuden ihannointi on mennyt niin pitkälle, että monet ihmiset ovat vieraantuneet normaalista ikääntymisestä sekä kuolemasta kokonaan. Selfie kulttuuri ja erilaiset nuorennus filtterit ovat saaneet ihmiset näyttämään some päivityksissä täysin luonnottomilta.

Jos katsot sellaisia kuvia itsestäsi, niin saatat alkaa miettimään, että haluaisit oikeasti näyttää sellaiselta. Olisitko se silloin enää Sinä?

Aikuisella ihmisellä oikeus päättää mitä itselleen tekee, mutta paraneeko itsetunto lopulta siitä jos häivytämme rypyt pistoksilla. 

Tunnen naisia, jotka ovat aviomiehen pyynnöstä laittaneet itselleen silikonit, vaikka eivät itse ole halunneet. Erään naisen aviomies vahtii hänen jokaista suupalaa ja muistuttaa että hänen takapuolensa on suurentunut vaikka todellisuudessa hän on pieni ja hoikka nainen.

Ehkä meidän naisten on syytä katsoa peiliin ja löytää oman kehomme kauneimmat osat. Kun hymyilet tai  keimailet  peilikuvallesi, opit suhtautumaan omaan kehoosi rakkaudella.

Katso itseäsi lempeästi, kosketa ja taputa sillä voit välillä keskittyä vain itseesi. Voit halata itseäsi ja kertoa kuinka kauniita olemme.  

Ulkonäkö paineet, oma seksuaalisuus ja erilaiset itsetunto ongelmat vaikuttavat aivan liian monen +40 vuotiaan naisen elämään. Muista ettei Sinun ole koskaan liian myöhäistä opetella rakastamaan itseäsi juuri sellaisena kuin olet. 

Itse en ole jaksanut koskaan ottaa ulkonäöstä paineita, mutta itsetuntoni sai ison kolauksen nuoruuden traumaattisesta kokemuksesta. Pala palalta, yli 30 vuoden ajan, kokosin itsestäni taas kokonaisen ihmisen. 

Sinun ei ole pakko tehdä matkaa noin kauan yksin!

>