Blogi

Miksi kirjoitan?

Kirjoittaminen on kuulunut elämääni aina, sillä olen pitänyt päiväkirjaa seitsemän vuotiaasta asti. Olen lukenut aina ja opin lukemaan ennen kuin menin kouluun. Kiitos tästä kuuluu äidilleni.

Kenelle blogi on?

Koska olen nainen, niin en osaa asettua kuin naisen ja äidin asemaan. Koen että maailmamme on tehty monesti vain nuorille, joten uskon että +40 on se kohderyhmä jonka parhaiten tavoitan. Tässä iässä elämä muuttuu monella tavalla. 

Monien tutkimusten mukaan esim. uran vaihto ja uuden opiskelu voi olla ajankohtaista, mutta myös pitkä parisuhde saattaa alkaa natista liitoksistaan.

Lapset lähtevät kotoa ja tulee tunne, ettei kukaan enää tarvitse Sinua. Yksi harmaa hius tai vatsamakkarat peilikuvassa saa päivän pilalle.

Voi olla, että oletkin saanut vauvan vasta myöhemmällä iällä jolloin täytyy miettiä uraan liittyviä asioita uudelleen. Raskauskin on erilainen 20- vuotiaana kuin 40- vuotiaana. Ehkä lapsesi vasta aloittavat koulun ja mietit muutoksia sen tähden?

Tilastokeskuksen mukaan (2018) meitä 40-74- vuotiaita naisia on 1 237 515, eli melkoinen joukko. Naiset menevät nykyisin naimisiin keskimäärin 32-vuotiaana,  avioeroon päädytään 41-vuotiaana ja toinen liitto solmitaan 45- vuotiaana. Avioeroja on vuosittain n. 13 500 ja luulen että avoliitoissa noudatetaan ehkä samaa kaavaa, niitä ei kuitenkaan tilastoida.  

Kuka Tupu?

Olen äiti, sijaisäiti, nainen, mummi ja aviovaimo. Sen lisäksi olen yrittäjä, valmentaja ja kokemusasiantuntija. Olen ikuinen etsijä ja kulkija, enkä usko, että ihminen on koskaan valmis. Rakastan elämää ja olen kiitollinen jokaisesta päivästä johon saan herätä, sillä elämä on opettanut, että päivät voivat loppua milloin vain, aivan yllättäen.

Minulla on kaksi täysin erilaista yritystä, mutta se ei haittaa minua, sillä yrittäjyys on elämäntapa.  

Olen onnellisesti naimisissa maailman ihanimman miehen kanssa ja asumme kahdestaan omakotitalossa maaseudun rauhassa. Meillä nautitaan musiikista, elokuvista ja monenlaisesta kulttuurista.

Yhdessä käymme metsässä lenkillä ja ilokseni myös mieheni joogaa. Rakastan laittaa ruokaa ja ihania yllätyksiä ihmisille. Rakastan liikkua kameran kanssa, sillä siinä hetkessä on jotain maagista, eli se hetki. Luen ja kirjoitan joka päivä, enkä osaisi elää ilman kirjoja. Pokani kuoleman jälkeen, on lastenlasteni merkitys kasvanut entisestään ja he menevät kaiken edelle.

Henkiset asiat ovat elämäni punainen lanka, vaikka olinkin hukassa vuosia. Minulla on kuitenkin aina ollut Toivo, tärkein kulkija rinnallani! Toinen ystäväni Usko on kulkenut myös aina matkassa mukana. Ehkä kuitenkin tärkein ja merkityksellisin asia elämässäni on aina ollut Rakkaus  ja kun puhun rakkaudesta, tarkoitan sillä universaalia rakkautta joka on meissä kaikissa. 

Tärkein elämääni ohjaava arvo on, että kaikki ihmiset ovat samanarvoisia. Riippumatta siitä mistä he tulevat, mikä heidän sukupuolensa tai ihon värinsä tai uskontonsa on. Me olemme kaikki kuitenkin yhtä tässä maailmankaikkeudessa ja minä olen ollut vain onnekas ja olenkin kiitollinen siitä, että olen saanut syntyä Suomeen.

Niin omassa henkilökohtaisessa elämässä kuin The Nainen yrityksessä, kaiken tekemisen ja pitää olla eettistä, läpinäkyvää ja rehellistä, näitä samoja asioita arvostan myös muiden tekemisessä. Muissa ihmisissä arvostan hiljaista viisautta, positiivista ajattelua ja empatia kykyä sekä hyviä ja kohteliaita käytöstapoja.

Minulle on tärkeää, että elän niin kuin puhun! 

Jos sinusta tuntuu, että minulla on Sinulle jotain annettavaa ja voisin olla avuksesi, niin liity sähköpostilistalleni sivun alalaidasta olevasta linkistä. 

Voit tulla myös The Nainen Facebook ryhmään.

Kumpikaan ei sido sinua mihinkään.

>